Hi semua, today resepi super sedap adalah dari perkongsian famous baker in Malaysia @gulacakery. Thank you so much sebab ajar buat Dulde De Leche Sauce yang senang ni Nani @arieniadriena . Sebab tempting sangat so kita cuba buat. Jom mulakan !
Banoffee Pie in Jars
Crust
200g Digestive biscuits
40g Castor sugar
80g Pure Butter
3-4biji PIsang Berangan
Cream
250g Whipping cream
1/4 tsp Esen Vanilla
Dulde De Leche Sauce
250g Susu Pekat
50g Brown Sugar
40g Butter
Cara-cara
1. Blend biskut, butter dan gula.
2. Untuk sauce masak susu pekat, brown sugar dan juga butter sehingga pekat. Jangan terlalu lama sangat masak nanti terlalu pekat dan keras. Saya dan buat tak jadi sampai pekat so anda jangan buat ye..haha. (5 ke 7 minit je cikgu Nani bagitau). Dah siap sejukkan seketika.
3. Dalam bekas lain beat whipping cream dan vanilla sehingga stiff peak, ok daone.
4. Potong pisang dan boleh la masukkan ke dalam jars. Ok Selmat mencuba, makan sejuk lagi sedap. Selamat berbuka.
.
Selamat mencuba!
Jom subscribe Telegram kami untuk mendapatkan resipi – resipi menarik yang anda boleh cuba sendiri di rumah.
#chefkecikkitchen #keksedap #kedaibakerisemenyih #kedaikeksemenyih #keksedapsemenyih #kekchefkecik #kekkahwin #kekkahwinsemenyih #kekbirthdaysemenyih #kekinstagram #kekinstagramsedap #kedaikekecomajestic #cookiesraya #cookies #kuihraya #cookiesviral #biskutraya #cookieschefkecik