Hi jom buat resepi simple dan mudah ni ! Untuk anda kita bagi suara juga la ye dalam video walaupun tersasul, dah berapa kali record so yang paling ok..shucu pun shucu la.
Chocolate Pudding
50g Gula Kastor
5g Tepung Beras
8g Serbuk Koko
10g Tepung Jagung
250ml Full Cream Milk
20ml Whipping Cream
25g Dark Chocolate Chip
1/4 tsp Esen Vanilla
Secubit Garam (optional)
1. Masukkan gula, tepung beras, tepung jagung dan serbuk koko di dalam pan dan sebatikan.
2. Masukkan susu secara perlahan dan kacau sebati.
3. Pasang api serderhana dan kacau sehingga pekat. Masukkan chocolate chip dan whipping cream.
4. Tutup api dan masukkan esen vanilla.
5. Masuk dalam bekas dan biar sejuk di dalam peti sejuk dalam 30 minit ke 1 jam. Sedia untuk di makan. Selamat mencuba. #recipechefkecik
Jom subscribe Telegram kami untuk mendapatkan resipi – resipi menarik yang anda boleh cuba sendiri di rumah.