MILO Chocolate Rice Cookies

Bahan-Bahan

80g Butter

60g Gula Perang

25g Gula Kastor

85g Tepung Gandum

36g MILO with Whole Grain Cereal (1 Sachet)

1 tbsp Serbuk Koko / Milo

1/4 tsp Baking Soda

Cara-Cara

1. Pukul butter, gula perang dan gula kastor sehingga sebati.

2. Di dalam bekas lain satukan bahan kering tepung gandum, serbuk koko dan baking soda. Gaul sebati.

3. Masukkan bahan kering tadi ke dalam bancuhan butter bersama MILO Whole Grain Cereal.

4. Gaul sebati sehingga tidak melekat di tangan. Rehatkan doh selama 15 minit.

5. Kemudian uli doh memanjang dan potong setebal 1.5cm atau mengikut kesesuaian. 

6. Panas oven 165C dan bakar cookies selama 14-16 minit.

5. Siap untuk dihidangkan, ambil gambar & tag CK di instagram! ☺

Kalau nak tengok video cara buat MILO Chocolate Rice Cookies, boleh tonton video Instagram di bawah:

https://www.instagram.com/p/CN9FUgYB01z/

Selamat mencuba!

#chefkecikkitchen #keksedap #kedaibakerisemenyih #kedaikeksemenyih #keksedapsemenyih #kekchefkecik #kekkahwin #kekkahwinsemenyih #kekbirthdaysemenyih #kekinstagram #kekinstagramsedap #kedaikekecomajestic #cookiesraya #cookies #kuihraya #cookiesviral #biskutraya #cookieschefkecik

Jom subscribe Telegram kami untuk mendapatkan resipi – resipi menarik yang anda boleh cuba sendiri di rumah.