Lemon Bundt Cake

Bahan-Bahan

Loyang Bundt untuk 10 Cups

Loaf Pan 9X3

250g Butter (Pure Butter)

220g Gula Kastor

3 Biji Telur

2 Biji Kuning Telur

270g Tepung Superfine

2tsp Baking Powder

90g Jus Lemon

Lemon Zest 2 Biji

Lemon Sugar Drizzle

2 tbsp Jus Lemon

3/4 cwn Gula Ising

Cara-Cara

1. Panaskan oven 160C, spray loyang dengan baking spray dan taburkan sedikit tepung untuk elakkan dari melekat. Bergantung pada jenis loyang yang digunakan.

2. Parut lemon dan campurkan bersama gula, CK gaul guna tangan sahaja.

3. Pukul butter dan gula sehingga creamy dan kemudian masukkan telur satu persatu.

4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan kaup balik.

5. Seterusnya masukkan lemon jus sedikit demi sedikit dan kaup balik sebatikan.

6. Masukkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 160C selam 45 minit.

7. Untuk Lemon Sugar Drizzle, campurkan gula ising dan juga lemon gaul sebati.

8. Macam biasa, hias kemas-kemas, ambil gambar & tag CK tau!

chefkecikkitchen #keksedap #kedaibakerisemenyih #kedaikeksemenyih #keksedapsemenyih #kekchefkecik #kekkahwin #kekkahwinsemenyih #kekbirthdaysemenyih #kekinstagram #kekinstagramsedap #kedaikekecomajestic #cookiesraya #cookies #kuihraya #cookiesviral #biskutraya #cookieschefkecik

Jom subscribe Telegram kami untuk mendapatkan resipi – resipi menarik yang anda boleh cuba sendiri di rumah .