Ayuh kita mulakan takpa perlu menaip banyak. Sebelum tu say hi hai kat komen na.

Oatmeal Choc Chip Bar

Butter 225g
Brown Sugar 157g
Castor Sugar 50g
Telur 2 Biji
Kuning Telur 1 Biji
Susu Full Cream 2 tbsp
Tepung Gandum 250g
Baking Soda 1tsp
Rolled Oat 230g
Choc Chip 205g
Sea Salt 1 tsp

Cara-Cara

1. Cairkan butter. (Biar sejuk seketika)
2. Masukkan gula castor dan brown sugar ke dalam butter dan gaul sebati.
3. Masukkan telur dan beat sebati. Masukkan susu dan gaul sebati.
4. Campurkan bahan-bahan kering yang lain dalam satu bekas, gaul sebati.
5. Kemudian masukkan dalam bancuhan butter tadi. Gaul sebati.
6. Masukkan dalam loyang 9 inci, bakar pada suhu 170C selamat 30 minit kalau nak texture gooey tapi kalau nak firm texture bakar dalam masa 40-45 atau sehingga masak.
7. Selamat mencuba. *TIPs : 
1. Untuk oat boleh pakai rolled oat juga lagi sedap.
2. Boleh letak vanilla juga 1 tbsp, saya terlupa letak. Masuk ketika beat telur masuk.
.

Selamat mencuba!

Jom subscribe Telegram kami untuk mendapatkan resipi – resipi menarik yang anda boleh cuba sendiri di rumah.

#chefkecikkitchen #keksedap #kedaibakerisemenyih #kedaikeksemenyih #keksedapsemenyih #kekchefkecik #kekkahwin #kekkahwinsemenyih #kekbirthdaysemenyih #kekinstagram #kekinstagramsedap #kedaikekecomajestic #cookiesraya #cookies #kuihraya #cookiesviral #biskutraya #cookieschefkecik

#shotoniphone#athome#chefkecikkitchen#foodphotography