Hi semua, dah ready ke untuk resepi 4 bahan kita yang mudah dan senang.Tapi paling penting kena ada bahan utama iaitu ovomaltine. Mesti nak tanya dekat mana saya beli ovomaltine ni kan ? Itu la soalan selalu ditanya, jangan risau saya nak share dengan anda semua tempat saya beli bahan-bahan baking secara online iaitu di www.essentials.my / @essentials_ing . Tak perlu nak pergi kedai bahan semua sampai dekat rumah, dapatkan 5% discount menggunakkan CODE : CHEFKECIK5 untuk produk ovomaltine dari 17/7/20 sehingga 19/7/20. So jom kita mulakan resepi hari ini.
Crunchy Ovomaltine Tart
(Acuan Tart 5cm)
Bahan A
250g Digestive Biskut
110g Salted Butter (Cairkan dalam microwave)
Bahan B
1 cup Whipping Cream
Ovomaltine secukupnya
1. Kisar digestive biskut sehingga halus dan kemudian masukkan butter cair dan kisar sebati. Masukkan ke dalam acuan, cucuk dengan garfu dan sejukkan di dalam chiller selama 15 ke 20 minit untuk set. Kemudian bakar pada suhu 165C, 18-20 minit. Keluar dan biarkan sejuk.
2. Bahan B, beat whipping cream sehingga kental.
3. Setelah keluarkan tart dari acuan, boleh la letakkan ovomaltine di tengah kemudian ratakan. Seterusnya letakkan whipping cream. Hiasan dengan biskut crumb ataupun chocolate.
*Selamat mencuba resepi dan tenang ni jangan lupa say yes untuk next resepi, bagi I rajin sikit nak fikir resepi baru 😅.
Selamat mencuba!
Jom subscribe Telegram kami untuk mendapatkan resipi – resipi menarik yang anda boleh cuba sendiri di rumah.
#chefkecikkitchen #keksedap #kedaibakerisemenyih #kedaikeksemenyih #keksedapsemenyih #kekchefkecik #kekkahwin #kekkahwinsemenyih #kekbirthdaysemenyih #kekinstagram #kekinstagramsedap #kedaikekecomajestic #cookiesraya #cookies #kuihraya #cookiesviral #biskutraya #cookieschefkecik