Baking Tips & Free Recipe
Nutella Mug Cake by Chef Kecik
Jom kita buat resepi senang untuk moreh hari ni. Pakai 3 bahan utama sahaja kemudian masuk microwave senang kan. Jom mulakan π Nutella Mug Cake Bahan-Bahan 2 1/2 tbsp Nutella1/4 cup Tepung Gandum1 BIji Telur2 cubit Baking PowderGaram Secubit cubitan Cara-Cara1. Pukul...
Sirap Longan Panna Cotta by Chef Kecik
hi ππΌ jom la kita buat new resepi tanpa digestive biskut..haha. Pemanis mulut berbuka semalam percubaan buat sirap panna cotta. Tak payah taip panjang-panjang yer. Say hi sikit kat komen yer for next resepi π SIRAP LONGAN PANNA COTTA Bahan A200ml Full Cream Milk100ml...
Nutella Cheese Tart by Chef Kecik
Say Hi sikit semua ! Jemput semua save resepi ni seperti biasa stock digestive biskut. Hari ni nak buat nutella cheese tart tapi nak buat pakai digestive biskut. Senang je ni pakai food processor je, campak campak je. So malas nak taip jom kita mulakan. RB Nutella...
Lockdown Easy Cake by Chef Kecik
5 bahan buat cake tanpa telur ! Halu everything, say hai sikit ! resepi hari ni kembali kepada penggunaan biskut. Resepi senang tak payah butter tak payah telur. Kot kot la tiba-tiba teringin nak makan kek tapi tak ada butter, tak ada telur, tak ada tepung mudah buat...
Red Velvet Lava Cake by Chef Kecik
Jom kita share balik resepi zaman berzaman ni mungkin ada yang nak buat untuk juadah moreh hari ni. Selamat mencuba π.Red Velvet Lava Cake.* 3 biji Telur* 60g Gula Castor * 120g White Chocolate* 110g Butter* 50g Tepung Gandum* 16g Serbuk Koko* Secubit Garam* 1/4 tsp...
Harum Manis Panna Cotta by Chef Kecik
Ok dah ready ke semua, jap lagi boleh pergi cari barang ye. Sebelum tengok resepi say Hi dulu dekat komen. Nak jadikan cerita semalam duk tengok akak @nurui_pan buat panna cotta ni terliur la pulak. Nyaris ada stock Harumanis pemberian...
BAKING GURU
Baking Guru is an online class platform initiated by Chef Kecik Sdn. Bhd. (widely known as Chef Kecik Kitchen). This platform is created solely for online baking class.
Learning often happens in classrooms but it doesnβt have to.
Contact Us
+603-8723 8481
hello@bakingguru.my
Quick Links
About
Blog
Resources
Courses
Instructor Sign Up
FAQS
Support
Privacy Policy
Terms
Community