Baking Tips & Free Recipe
Cheesekuti Tiramisu by Chef Kecik
Jom kita mulakan menu dessert kita hari ini. Mudah senang dan sedap di tekak saya, di tekak anda masih belum tentu lagi sebab belum rasa kan ? Ok jangan malas-malas semua sila lah SAY HI ! untuk next sharing..Cheesekutti Tiramisu by Chef Kecik KitchenBekas : Code S250...
Easy Caramel Chocolate Tart by Chef Kecik
Selamat berpuasa semua, I ada banyak stock digestive biskut jadi terima la resepi-resepi ni ya, nak share resepi mudah dan senang. Tak kisah nak makan bila-bila pun boleh. Paling penting boleh buat niaga bulan-bulan puasa ni. Baca dengan teliti ye, jangan tanya soalan...
Nasi Goreng Senang-Senang by Chef Kecik
Dah terawih ka ? Saje nak kongsi buat nasi goreng kot ada yang bujang tak tau nak makan apa sahor nanti. Jom kita buat nasi goreng senang-senang. .Bahan-Bahan Bawang 1/2 LabuBawang Putih 1-2 ulasCili Padi 5-6 bijiIkan Bilis 1/2 gengamSos Tiram 2 sudu kecilSayur...
Salted Caramel Sauce by Chef Kecik
Hi guys !Hari ni nak share macam mana nak buat salted caramel sauce. Say ‘hai’ dekat bawah kalau nak resepi esok 😊. Actually ni video lama saya up semula sebab nak tunjuk cara buat caramel sauce, esok ada resepi nak share pakai salted caramel. Jadi kita tunjuk dulu...
Nutella Cheese Pod by Chef Kecik
Nutella Cheese Pod Halu everyone !! mood tengah rajin ni kita layan je sebelum kemalasan melanda. Sifu saya bagitau antara perkara yang tak boleh diberikan nasihat dan bantuan adalah ‘KEMALASAN’. Malas adalah penamat segalanya tak payoh la nak kabo apa dah kome,...
Fluffy Milk Bread by Chef Kecik
Halu everything ! Sebelum baca resepi ni jangan lupa say Hi dulu dekat bawah ye. Oh nak bagi tau kalau malas jangan buat tau resepi ni. Resepi senang cuma nak tunggu je lama sikit. Jom kita mulakan roti gebu gebas ni. FLUFFY MILK BREADLoyang Saiz : 7 inci (letak...
BAKING GURU
Baking Guru is an online class platform initiated by Chef Kecik Sdn. Bhd. (widely known as Chef Kecik Kitchen). This platform is created solely for online baking class.
Learning often happens in classrooms but it doesn’t have to.
Contact Us
+603-8723 8481
hello@bakingguru.my
Quick Links
About
Blog
Resources
Courses
Instructor Sign Up
FAQS
Support
Privacy Policy
Terms
Community