Baking Tips & Free Recipe
MILO Chocolate Bar by Chef Kecik
Milo Chocolate Bar Bahan A180g Digestive Biscuit70g Butter (Melt Dalam MIcrowave Dulu) Bahan B100g Salted Butter75g Susu Pekat25g Serbuk Koko60g Milo1/4 cwn Air Panas1 Biji Telur Bahan C100g Dark Chocolate100g Whipping Cream 1. Untuk bahan A, pecah-pecah...
Banana Butterscotch Pie by Chef Kecik
BANANA BUTTERSCOTCH PIE easy easy resepi je ni sebab digestive biscuit banyak sangat dekat rumah ni, tengah fikir nak buat apa lagi dengan biskut tu. Nanti kita create resepi lagi dengan digestive biskut. So jom mulakan, sebelum tu say komen HI Chef Kecik dulu ! Baru...
Hot Chocolate Dip ‘n’ Dip by Chef Kecik
Hot Chocolate Dip 'n' dip(sesuai nak nak dip churros) 50g Dark Chocolate25g Gula120ml Susu Full Cream Milk1tsp Tepung Jagung3 tsp Air Cara-caranya 1. Masukkan dark chocolate, gula dan full cream milk dalam periuk. Hidupkan api medium dan kacau sehingga boil.2. Bancuh...
Churros Senang by Chef Kecik
Nak makan Crurros tapi tak nak susah-susah buat ada caranya. Bagaimana order jer sampai la rumah. Tapi kalau ada usaha nak buat boleh follow resepi senang dan tenang ni ye. Nak resepi lupa say hai dekat saya k ๐ .CHURROS SENANG 150ml Air20g Gula40g Butter110g Tepung...
Roti Putih CK Style
Roti Putih(nak video lagi say hi k, baru I rajin nak share ๐คฃ).Bahan A125ml Air Suam1 1/2 tsp Yis Segera1 tbsp Gula Castor Bahan B350g Tepung Roti/Tepung Gandum1 tbsp Gula Castor1/4 tsp Garam1 Tbsp Shortening/Marjerin Air Suam 30-50ml (Masuk sedikit sedikit dalam...
Secret Butterscotch Sauce by Chef Kecik
Hari ni nak share resepi Butterscotch Sauce, resepi rahsia tau kita share dengan semua hari ni bukan senang. Ini antara favorite saya dan paling senang nak buat. Dah boleh buat ye semua letak atas roti pun sedap ๐. Kalau nak video lagi say hai kat bawah ni ๐.RESEPI56g...
BAKING GURU
Baking Guru is an online class platform initiated by Chef Kecik Sdn. Bhd. (widely known as Chef Kecik Kitchen). This platform is created solely for online baking class.
Learning often happens in classrooms but it doesnโt have to.
Contact Us
+603-8723 8481
hello@bakingguru.my
Quick Links
About
Blog
Resources
Courses
Instructor Sign Up
FAQS
Support
Privacy Policy
Terms
Community