Baking Tips & Free Recipe
Apam Lenggang CK Style
APAM LENGGANG Bahan-Bahan 1 1/2 cwn tpg beras1/2 cwn tpg gandum1 1/2 sudu kecil yis7-8 sudu besar gula1 cwn air1 cwn santan1 Biji telur Cara-Cara 1. Campurkan semua bhn kecuali santan,gaul rata dan perap selam 2 jam.2.Masukkan santan dan gaul rata.3. Panaskan kuali...
Roti Jala Sonang-Sonang by Chef Kecik
halu semua, nak share resepi roti jala sonang-sonang. Dah teringin tu kan semua menjadi, ni kalau buat cukup la nak makan 2-3 orang. Tapi kalau rumah ramai jangan la buat satu bancuhan, boleh bergaduh laki bini..hehe..ROTI JALA 2 cawan tepung gandum2 cawan air (coway...
Serawa Durian Sedap Sedap by Chef Kecik
Ni resepi paling senang paling mudah nak buat. Durian tu dah frozen lama ada dalam 2 bulan kot. Saje frozenkan supaya senang bila mengidam nak makan durian boleh guna. So terhasil la serawa durian hari ni 😊. Jemput try ye :.Serawa Durian Sedap Sedap Air 300mlGula...
Homemade Fluffy Pancakes by Chef Kecik
Homemade Fluffy Pancakes 🥞 Bahan-bahan :* Self raising flour 150g* Caster sugar 50g* Salt 1/8 teaspoon* Fresh milk 110ml* Telur 1 biji* Minyak jagung 1 tablespoon Cara-cara:1. Campurkan semua bahan dan kacau sehingga sebati.2. Biarkan bancuhan selama 15...
Pandan Sekaya by Chef Kecik
Pandan Sekaya Daun Pandan 20-30gAir 1/2 cupGula 1/2 cupSantan 1/4 cupWhipping Cream 1/4 cupTepung Jagung 2 tsp + sedikit air Cara-Cara1. Blend daun pandan dan air. 2. Masukkan semua bahan ke dalam periuk kecuali bancuhan tepung jagung.3. Gunakan api medium dan...
Roti Nasi Bom Bom – Chef Kecik Style
Roti Nasi Bom Bom .* 80 gram nasi putih* 100 ml air suam* 250 gram tepung roti* 60 ml susu segar* 4 g dry yeast + 1/2 sudu teh gula* 2 sudu besar gula* 20g butter/marjerin* 1 sudu kecil garam 1. Aktifkan dry yis tu dgn 1\2 sudu kecil gula dan 50ml air suam (ambil dari...
BAKING GURU
Baking Guru is an online class platform initiated by Chef Kecik Sdn. Bhd. (widely known as Chef Kecik Kitchen). This platform is created solely for online baking class.
Learning often happens in classrooms but it doesn’t have to.
Contact Us
+603-8723 8481
hello@bakingguru.my
Quick Links
About
Blog
Resources
Courses
Instructor Sign Up
FAQS
Support
Privacy Policy
Terms
Community