Baking Tips & Free Recipe
Tips Piping Bag by Chef Kecik
Menjawab soalan, kenapa bila saya nak piping, nozzle selalu terkeluar & piping bag selalu pecah π₯² Meh sini CK nak share tips sikit π€ππ» Moga bermanfaat. So nak CK share apa lagi untuk next video? View this post on Instagram A post shared by Chef Kecik Kitchen |...
Chocolate Madeleine by Chef Kecik
Hi semua. Jom ulang kali Resepi Chocolate Madeleine ππ« Untuk resipi ni , CK guna acuan Madeleine Cake Pan (16cups) . Anda boleh dapatkan di Shopee Chef Kecik Kitchen. 45g Salted Pure Butter (cairkan)1 Biji Telur Gred A50g Gula Perang Halus40g Tepung...
Easy Butter Cookies by Chef Kecik
Hi semua, hari ni jom kita buat Easy Butter Cookies πͺ. Senang nak buat dan sesuai untuk semua lapisan umur. Walaupun senang nak buat, antara perkara paling penting adalah peralatan baking kita iaitu oven. Ramai orang cakap kena bercinta dengan oven kan ? Supaya kita...
Spacelous Dessert Box by Chef Kecik
Hi semua, lama dah kita tak share resepi kan. Ok hari ni CK nak share resepi yang sangat-sangat mudah untuk dibuat. Antara bahan utama yang CK gunakan adalah Penotti Speculoos Spread, ok ini boleh dapatkan di @bakewithyen sebab mesti ada yang nak tanya nak dapatkan...
Moist Banana Chocolate Cake by Chef Kecik
Hi semua! CK nk share balik resepi Moist Banana Cake ππ« Sambil duduk rumah petang-petang ni boleh la buat minum petang. Senang nak buat ni. Selamat mencuba ya π€ Moist Banana Chocolate Cake(Loyang 8x3) Bahan-Bahan 4 Biji Pisang Berangan 190g (Pisang lain tak pernah...
Orange Bundt Cake & Orange Glaze by Chef Kecik
Hi semua, hari ni jom kita buat oren butter cake. Senang nak buat dan sesuai untuk semua lapisan umur. Tapi walaupun senang nak buat, antara perkara paling penting adalah peralatan baking kita. Antara perkara paling penting ketika baking adalah oven. Ramai orang cakap...
BAKING GURU
Baking Guru is an online class platform initiated by Chef Kecik Sdn. Bhd. (widely known as Chef Kecik Kitchen). This platform is created solely for online baking class.
Learning often happens in classrooms but it doesnβt have to.
Contact Us
+603-8723 8481
hello@bakingguru.my
Quick Links
About
Blog
Resources
Courses
Instructor Sign Up
FAQS
Support
Privacy Policy
Terms
Community