Baking Tips & Free Recipe
Black Charcoal Nutella Pod by Chef Kecik
Black Charcoal Nutella Pod 😋 Kita buat easy resepi sahaja, mana la tau boleh buat berniaga kan. Jom kita mulakan ! Black Charcoal Nutella Pod (Acuan 5cm : hasil 26-27pcs) 125g Pure Butter 100g Icing Sugar 200g Tepung Gandum 1/4tsp Baking Powder...
Mini Chocolate Butter Cake by Chef Kecik
Hi semua, ramai yang teringin nak buat resepi Mini Chocolate Buttercake ni kan? Resepi dan cara sangat mudah dan pastikan pilih bahan yang berkualiti dan enak, untuk resepi ini CK pakai bahan koko dan coklat daripada Callebaut @callebautchocolate . Favorite...
Tips Menyimpan Bancuhan Kek atau Cookies by Chef Kecik
Hi semua, Ck nak share tips ringkas untuk simpan bancuhan kek atau cookies supaya tidak tertukar ataupun terlupa. Simple tips ni jalan malas buat sebab nanti penuh peti sejuk dengan bahan yang kita pun terlupa apa dia dan bila kita buat. Selamat mencuba 🤗 View this...
Cempedak Buttercake by Chef Kecik
Cempedak Buttercake Resepi (Resepi Berniaga) Hi CK Buddies, harap semua sehat ya dan dipermudahkan segala urusan semua. Cempedak Buttercake Acuan 9.5 inci (27.5cm x 9.5cm x 6cm) Hasilkan 2 biji kek *kalau tak jumpa acuan ni dekat shopee chef kecik kitchen ada jual ya...
Pandan Madeleine by Chef Kecik
Hi semua, Selamat Hari Malaysia semua. Seperti yang dijanjikan jom kita share resepi baru. Hari ni CK nak cuba buat Pandan Madeleine sekali dengan salutan coklat yang cantik. Untuk salutan atau coating tersebut CK gunakan white chocolate daripada Vanhouten...
Kek Sarang Semut by Chef Kecik
Selamat tengahari & berpuasa semua! Harini CK nak share resepi yang agak famous & senang nak buat untuk berbuka or hari raya nanti iaitu Kek Sarang Semut! Okay jom kita mula 🤤 Bahan-Bahan 1 1/4 cup Gula1 cup Air Panas5 biji. Telur (Gred A)1/4 cup Susu...
BAKING GURU
Baking Guru is an online class platform initiated by Chef Kecik Sdn. Bhd. (widely known as Chef Kecik Kitchen). This platform is created solely for online baking class.
Learning often happens in classrooms but it doesn’t have to.
Contact Us
+603-8723 8481
hello@bakingguru.my
Quick Links
About
Blog
Resources
Courses
Instructor Sign Up
FAQS
Support
Privacy Policy
Terms
Community